Pyszne i pulchne ciasto z patelni, coś w rodzaju biszkopta, idealne śniadanie do kawy z mlekiem! Będziecie zachwyceni, jak szybko się robi i jak wspaniale smakuje. Bez odpalania piekarnika. Z patelni po prostu. Mniam!


Składniki:

4 jaja

szklanka cukru

łyżeczka proszku do pieczenia

półtorej szklanki mąki

pół kostki masła lub margaryny

 

Jaja ubij z cukrem na kogel - mogel.

Miksując dodaj mąkę a na koniec WYCHŁODZONĄ I ROZPUSZCZONĄ MARGARYNĘ.

Rozgrzaną patelnie przykryj krążkiem papieru do pieczenia i wylej ciasto.

Ja dodatkowo posypałam prażonymi płatkami owsianymi.

Efekt?

Chrupiąca skórka!

Ciasto piekłam na średnim palniku ale małym gazie. Cały czas pod przykryciem! 

Około 30 minut.

Z Kuchni Do Kuchni

http://www.zkuchnidokuchni.pl/2016/06/ciasto-z-patelni.html