SKŁADNIKI:
- 2 średnie cukinie
- 2 jajka
- ok 7-8 łyżek mąki
- pół pęczka szczypiorku
- Pieprz, sól
- olej do smażenia
- Do podania: jogurt wymieszany z sokiem z cytryny, posiekanym ząbkiem czosnku i ulubionymi ziołami ( koperek, szczypiorek, natka)
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię zetrzeć na tarce, umieścić na sitku, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z wody i przełożyć do miski. Dodać jajka, mąkę, sól, pieprz, posiekany szczypiorek i wymieszać. Smażyć na patelni na oleju z obu stron na rumiano. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, podawać z jogurtem wymieszanym z sokiem z cytryny, posiekanym ząbkiem czosnku i ziołami.
SMACZNEGO!